Саше для дому: як зробити своїми руками?

Запашний витончений мішечок під назвою саше – справжній француз. Виріб був винайдений саме в цій країні на початку 18 століття. А сьогодні пахучки використовуються у всьому світі. Вони не просто випромінюють чудовий запах, а й служать вишуканою прикрасою інтер'єру. Як зробити своїми руками красу, яка створюватиме особливу атмосферу в приміщенні та підніматиме настрій приємним ароматом? Про це ми й поговоримо.

Упаковка для саше

Упаковка для саше

Перш ніж приступати до творчого процесу, визначитеся, з якою метою ви будете використовувати саше? Якщо призначенням виробу ароматизувати одяг або білизну, то упаковка може бути скромною. А от якщо пахуча штучка просочуватиме своїм запахом приміщення і перебуватиме на видному місці, до створення упаковки потрібно підійти з креативом. Ми пропонуємо наступні варіанти обгортки:

  • конвертик. Матеріалом для упаковки може бути обгортковий папір з яскравим принтом, крафт-папір і будь-який інший матеріал, який добре тримає форму. Надайте виробу блиск, використовуючи дрібний глітер. Як прикраса підійдуть бантики та квіти зі стрічок;
  • подушечка. Найпопулярніший варіант обгортки для саше. Навіть не маючи особливих навичок шиття, ви зможете пошити два квадратні шматочки тканини. Оригінально виглядають саше з ажурної тканини та дрібної сітки. Розсип бісеру надасть подушечці особливий шарм;
  • мішечок. Практичний варіант упаковки: ви зможете періодично освіжати ароматний вміст пахучки. Мішечок шиється з оксамиту, гіпюру, атласу, мішковини чи льону. Намистини, стрази, гудзики і цілі аплікації перетворюють виріб на справжній шедевр;
  • фігурка. Саше у формі кумедного звірятка або у вигляді елегантної лялечки – що вибрати? Все залежить від ваших смаків та настрою. Підключіть фантазію та зробіть не просто пахучку, а гарну іграшку.

Який би вид упаковки ви не обрали, пам'ятайте, що головне – підійти до цієї справи з душею. Тоді виріб радуватиме око.

Чим наповнити ароматний виріб?

Чим наповнити саше?

Визначилися з декором? А тепер переходимо до найважливішої частини: вибору наповнювача для саше. У хід йдуть ароматичні олії, сухі трави та квіти. Для отримання гарного результату, ознайомтеся зі складовими, які добре поєднуються між собою:

  • розслабляє і обволікає унікальна композиція з розмарину, ромашки, гвоздики та троянди;
  • створює романтичний настрій суміш з троянди, лаванди та фіалки;
  • освіжає пам'ять і бадьорить поєднання імбиру, лаванди і м'яти;
  • любителям оригінальних і навіть експресивних міксів сподобається цедра лимона, троянда, шавлія і апельсин;
  • кориця, імбир, ромашка і яблуко мають запах затишку;
  • шишки хмелю та лаванда допоможуть спокійно і швидко заснути;
  • мікс із ладану, лимона, троянди, лаванди припаде до душі любителям багатогранних запахів.

Кожна композиція є яскравим і оригінальним букетом запахів. Не бійтеся експериментувати – додайте до суміші свої улюблені нотки. Корисні поради щодо наповнення саше ви також можете почерпнути з відео:

Саше: зробити самому або купити?

Саморобне саше радуватиме вас своїм виглядом протягом дуже довгого часу. Чого не можна, на жаль, сказати про запах. Тому наповнювач виробу доведеться регулярно освіжати. Лише брендові саше можуть похвалитися стійкістю ароматів. При створенні якісних виробів використовують спеціальні органічні ефірні олії, насіння рослин, запашні трави, сухі суцвіття, стружку дерев, прянощі і навіть глину.

Пахучки, виготовлені за особливою технологією, поступово розкривають аромат, подібно до квітки. Вони переливаються таємничими нотками, зберігаючи запах протягом тривалого періоду. Якщо ви хочете порадувати близьких та друзів дивовижним ароматом, варто віддати перевагу фірмовим виробам.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]